10 financijskih rezolucija koje nisu za Novu godinu


<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Getty

Za mnoge od nas, svaki & nbsp; Novogodišnji dan je neka varijacija ovoga: budim se, pun nade i motivacije za novu godinu. Pridružujem se teretani, kupujem najnoviju i najveću knjigu samopomoći (moja nedavna fave je sve do Rachel Hollis), organizirajte & nbsp; moj ormar i nazovite prijatelje s kojima sam izgubio kontakt. Zvuči pomalo poznato, dati ili uzeti? Jan 2, probudila sam se i dalje osjećam ljubav. Organiziram neke zdrave recepte za djecu i zapravo idem u teretanu. 3. siječnja, malo spavam (koliko mogu s mališanima) i nemam vremena za teretanu pa radim 7-minutni trening na mom telefonu. Vidite kamo ovo ide. Možda vaš pad nije tako strm ili dramatičan kao moj, ali svi to radimo. Imamo najbolje namjere za novu godinu, postanemo malo nadljudska verzija sebe za nekoliko tjedana (ili dana u mom slučaju) … a zatim polako se vraćamo na naše normalno smrtno biće. Doista ne želim biti & nbsp; negativan i mislim da je za nas toliko važno da razmislimo o našim ciljevima za tu godinu. No, gotovo 50% Amerikanaca prestaje s članstvom u teretani do kraja siječnja, & nbsp;prema nedavnoj studiji, Samo kažem.

Zbog toga inzistiram na tome da postanete financijski zdravstveni status ove godine. Ja to zabranjujem. Umjesto toga, krajem siječnja & nbsp; ispišite donji popis i snimite ga u hladnjak. Odlučite da ćete se posvetiti tome da budete financijski zdraviji, ne zbog nekog proizvoljnog datuma, već zato što će dramatično poboljšati vaš život.

Svakodnevno (osim novogodišnjih) & nbsp; financijskih rješenja:

 1. Usvojite pozitivan stav o novcu: Ovo je prvi korak s razlogom. Ne možete biti financijski zdravi ako nemate pravi odnos prema novcu. Svijet je ispunjen takvim konfliktnim porukama o novcu. S jedne strane, mnogi zavide bogatima i provode život želeći više novca. S druge strane, često čujete stvari poput "novac je izvor svih zala" i oni koji žele više novca pohlepni su. Međutim, novac nije pozitivan ili negativan. Novac je neutralan – jednostavan komad zelenog papira. Imajte na umu tijekom cijele godine i dok upravljate svojim financijama; novac je jednostavno alat koji možemo iskoristiti za postizanje životnih ciljeva. Novac nije sve, ali je važno.
 2. Postavljanje ciljeva života: & nbsp;Primijetio sam da nisam rekao "Financijski ciljevi", To je zato što, kao što sam spomenuo gore, svrha novca je da nam pomogne postići naše životne ciljeve. Odvojite malo vremena i navedite svoje velike i male, kratkoročne i dugoročne snove, kao što su: pokretanje vlastitog posla, kupnja novog doma, & nbsp; posjeta Francuskoj, renoviranje kupaonice i povlačenje na 62.
 3. Postavljanje prioriteta ciljeva: & nbsp;Nakon što ste postavili sve svoje ciljeve, navedite ih po važnosti. Gdje biste trebali izdvojiti svoj novac? Ako je kupnja novog doma najvažnija, onda Francuska može čekati do sljedeće godine.
 4. Organizirajte & nbsp; financije: & nbsp;Inače poznat kao izjavu o neto vrijednosti, popis svih vaših sredstava i dug po računu i iznosu. Ako imate partnera, budite sigurni da ste oboje svjesni gdje je vaš novac, koliko imate i koliko dugujete. Preporučujem izradu jednostavne proračunske tablice koja uključuje račun, vrstu (umirovljenje, 529, posredovanje, zajam itd.), Iznos i podatke za prijavu.
 5. Procijenite svoj proračun: & nbsp;Pa, prvi korak je da budete sigurni da imate proračun … ako ga ne vidite, vidite moj članak o tome kako jednostavno stvoriti proračun.& nbsp; Kada ga pokrenete i pokrenete, pogledajte broj kraja mjeseca. Je li to pozitivno? Je li pozitivno dovoljno? Prođite kroz svaki trošak i identificirajte stavke koje su nepotrebne, ili plaćate previše. Kablovski, internetski i telefonski računi svi su primjeri računa koje možete smanjiti tako što ćete nazvati tvrtke i jednostavno ponovno pregovarati o svojim planovima. Također budite sigurni da "ušteda" uključen je u Vaš proračun. Dovodi do…
 6. Prvo platite: Sada imate određene ciljeve za koje štedite, pa svakako mjesečno plaćajte sami sebe. Vaša ušteđevina ne mora ići na određeni cilj, možda je usmjerena prema vašem hitnom fondu (potrebno je 3-6 mjeseci vaše plaće u hitnom fondu) ili vašem općem mirovinskom fondu. I naravno, ovaj & nbsp; nas vodi do …
 7. Maksimalno odlazite u mirovinu: Imaš ga, umirovljenje. Što mlađi počnete, to bolje. Što više doprinosite, to bolje. To je osobito slučaj ako vaš poslodavac odgovara vašem doprinosu – to je besplatan novac. 2018. & nbsp;možete odabrati odgodu do & nbsp;$ 18,000 & nbsp; vašeg prihoda prije oporezivanja u & nbsp; 401 (k) & nbsp; doprinosima. Ako ste stariji od 50 godina, možete ostvariti doprinos od & nbsp; $ 6,000 za ukupno & nbsp; $ 24,000. Ostale opcije doprinose vašem IRA-u (možete pridonijeti maksimalno 5.500 USD IRA-u, plus dodatnih 1.000 $ ako imate 50 ili više godina), ili u SEP ili Keogh za samozaposlene.
 8. Pregledajte svoja ulaganja: Kada se vaši računi organiziraju i znate koliko imate i gdje je, počnite gledati kako se ulaže. Preporučujemo da posjetite financijski planer samo za naknadu & nbsp; potpunog pregleda ulaganja i preporuka, ali postoje & nbsp; dijelovi koje možete sami učiniti. Pregledajte raspodjelu ulaganja kako biste bili sigurni da ste na odgovarajući način raznoliki prema svojoj dobi, ciljevima i razinama rizika. Područja koja treba preispitati u smislu izdvajanja i diversifikacije su: domaći naspram stranih, industrije, rast nasuprot vrijednosti, dionice, investicijski fondovi i obveznice.
 9. Ažurirajte sve važne dokumente: & nbsp;Prvo prvo – pronađite svoju volju. Niste sigurni gdje se nalazi (ili imate)? Počnite gledati u tu mapu, kutiju za cipele, kantu ili datoteku u kojoj se nalaze svi vaši doista važni papiri … kao prašna kopija vaše socijalne kartice ili rodnog lista vaše kćeri. Kada ga imate, & nbsp; provjerite je li još uvijek točna. Najvažnije je da pregledamo tko će dobiti skrbništvo nad vašom djecom ako umrete i provjerite je li još uvijek točna. Isto vrijedi i za svako nasljedstvo ili vrijednu imovinu koju možda imate. U istom smislu, pregledajte svoje korisnike za sve račune za mirovinu, brokersko i životno osiguranje kako biste bili sigurni da se ništa nije promijenilo ili treba ažurirati.
 10. Poduçite svoju djecu o financijama: Prvo … ne, ovo nije samo besramni čep za moju novu knjigu (ali budući da ste pitali, zove se Beyond Piggy Banke i limunada štandovi: Kako podučavati Financije za mlade & nbsp;djeca, dolazak jesen 2019. Ne brinite, vi ćete biti prvi koji će znati kada će se prodati). Očito & nbsp; ova & nbsp; razlučivost je samo za roditelje, ali to je tako važno. Kao roditelji, razumijemo važnost razgovora s našom djecom o zdravlju i pravilnoj prehrani. Uključujemo se u sport kako bismo ih naučili vrijednosti timskog rada i vježbanja. Rečeno nam je da počnemo razgovarati o opasnostima droge s našom djecom u vrlo ranoj dobi. Ipak, uz svu tu komunikaciju, novac se još uvijek smatra tabuom. Rijetko se roditelji potiču da sjednu sa svojom djecom kako bi razgovarali o važnosti planiranja proračuna ili uštede novca. Stoga vas ohrabrujem da razgovarate o novcu s vašim djetetom ove godine! I nijedno dijete nije premlada. Čak i sa pet godina, djeca mogu razumjeti neke osnovne pojmove kao što su potrebe, želje, spremanje i dijeljenje. Ako nauče osnove u mladoj dobi, imat će temelj da nastave učiti i donositi pametne odluke dok stare. Zamislite koliko se naših & nbsp; problema s odraslima moglo izbjeći ako saznamo koliko je važno uštedjeti, izbjegavati dugove i kako odgovorno trošiti u ranoj dobi. Tako da ove godine ne samo da postanete financijski zdravi, nego i svoju djecu započnite na dobrom putu.

& Nbsp;

„>

Za mnoge od nas, svaki Novogodišnji dan je neka varijacija ovoga: probudim se, pun nade i motivacije za novu godinu. Pridružujem se teretani, kupujem najnoviju i najveću knjigu samopomoći (moja nedavna fave je sve od Rachel Hollis), organiziram svoj ormar i zovem prijatelje s kojima sam izgubio kontakt. Zvuči pomalo poznato, dati ili uzeti? Jan 2, probudila sam se i dalje osjećam ljubav. Organiziram neke zdrave recepte za djecu i zapravo idem u teretanu. 3. siječnja, malo spavam (koliko mogu s mališanima) i nemam vremena za teretanu pa radim 7-minutni trening na mom telefonu. Vidite kamo ovo ide. Možda vaš pad nije tako strm ili dramatičan kao moj, ali svi to radimo. Imamo najbolje namjere za novu godinu, postanemo malo nadljudska verzija sebe za nekoliko tjedana (ili dana u mom slučaju) … a zatim polako se vraćamo na naše normalno smrtno biće. Stvarno ne pokušavam biti negativan i mislim da je za nas tako važno uzeti vremena da razmislimo o našim ciljevima za tu godinu. No, gotovo 50% Amerikanaca odbacilo je članstvo u teretani do kraja siječnja, pokazuje nedavna studija. Samo kažem.

Zbog toga inzistiram na tome da postizanje financijskog zdravlja ove godine nije vaša nova godina. Ja to zabranjujem. Umjesto toga, krajem siječnja ispišite donji popis i zalijepite ga na hladnjak. Odlučite da ćete se posvetiti tome da budete financijski zdraviji, ne zbog nekog proizvoljnog datuma, već zato što će dramatično poboljšati vaš život.

Svakodnevno (osim novogodišnjih dana) Financijske odluke:

 1. Usvojite pozitivan stav o novcu: Ovo je prvi korak s razlogom. Ne možete biti financijski zdravi ako nemate pravi odnos prema novcu. Svijet je ispunjen takvim konfliktnim porukama o novcu. S jedne strane, mnogi zavide bogatima i provode život želeći više novca. S druge strane, često čujete stvari poput "novac je izvor svih zala", a oni koji žele više novca pohlepni su. Međutim, novac nije pozitivan ili negativan. Novac je neutralan – jednostavan komad zelenog papira. Imajte na umu tijekom cijele godine i dok upravljate svojim financijama; novac je jednostavno alat koji možemo iskoristiti za postizanje životnih ciljeva. Novac nije sve, ali je važno.
 2. Postavljanje ciljeva života: Primjetio sam da nisam rekao "Financijski ciljevi". To je zato što, kao što sam spomenuo gore, svrha novca je da nam pomogne postići naše životne ciljeve. Uzmite si vremena i navedite svoje velike i male, kratkoročne i dugoročne snove, kao što su: pokretanje vlastitog posla, kupnja novog doma, posjeta Francuskoj, renoviranje kupaonice i povlačenje na 62.
 3. Postavljanje prioriteta ciljeva: Nakon što ste postavili sve svoje ciljeve, navedite ih po važnosti. Gdje biste trebali izdvojiti svoj novac? Ako je kupnja novog doma najvažnija, onda Francuska može čekati do sljedeće godine.
 4. Organizirajte svoje financije: Inače poznat kao izjavu o neto vrijednosti, popis svih vaših sredstava i dug po računu i iznosu. Ako imate partnera, budite sigurni da ste oboje svjesni gdje je vaš novac, koliko imate i koliko dugujete. Preporučujem izradu jednostavne proračunske tablice koja uključuje račun, vrstu (umirovljenje, 529, posredovanje, zajam itd.), Iznos i podatke za prijavu.
 5. Procijenite svoj proračun: Pa, prvi korak je da budete sigurni da imate proračun … ako ne, pogledajte moj članak o tome kako jednostavno stvoriti proračun. Kada ga pokrenete i pokrenete, pogledajte broj mjeseca na kraju mjeseca. Je li to pozitivno? Je li pozitivno dovoljno? Prođite kroz svaki trošak i identificirajte stavke koje su nepotrebne, ili plaćate previše. Kablovski, internetski i telefonski računi su svi primjeri računa koje možete smanjiti pozivom tvrtki i jednostavno ponovno pregovaranje o vašim planovima. Također budite sigurni da je "ušteda" uključena u Vaš proračun. Dovodi do…
 6. Prvo platite: Sada imate određene ciljeve za koje štedite, pa svakako mjesečno plaćajte sami sebe. Vaša ušteđevina ne mora ići na određeni cilj, možda je usmjerena prema vašem hitnom fondu (potrebno je 3-6 mjeseci vaše plaće u hitnom fondu) ili vašem općem mirovinskom fondu. I naravno, ovo nas vodi do …
 7. Maksimalno odlazite u mirovinu: Imaš ga, umirovljenje. Što mlađi počnete, to bolje. Što više doprinosite, to bolje. To je osobito slučaj ako vaš poslodavac odgovara vašem doprinosu – to je besplatan novac. 2018. možete se odlučiti za odgodu do $ 18,000 vašeg prihoda prije oporezivanja u 401 (k) doprinosima. Ako ste stariji od 50 godina, možete ostvariti doprinos u iznosu od 6.000 USD za ukupno 24.000 USD. Ostale opcije doprinose vašem IRA-u (možete pridonijeti maksimalno 5.500 USD IRA-u, plus dodatnih 1.000 $ ako imate 50 ili više godina), ili u SEP ili Keogh za samozaposlene.
 8. Pregledajte svoja ulaganja: Kada se vaši računi organiziraju i znate koliko imate i gdje je, počnite gledati kako se ulaže. Preporučujem vam da posjetite financijski planer koji plaća samo naknadu za potpuni pregled ulaganja i preporuke, ali postoje dijelovi koje možete sami obaviti. Pregledajte raspodjelu ulaganja kako biste bili sigurni da ste na odgovarajući način raznoliki prema svojoj dobi, ciljevima i razinama rizika. Područja koja treba preispitati u smislu izdvajanja i diversifikacije su: domaći naspram stranih, industrije, rast nasuprot vrijednosti, dionice, investicijski fondovi i obveznice.
 9. Ažurirajte sve važne dokumente: Prvo prvo – pronađite svoju volju. Niste sigurni gdje se nalazi (ili imate)? Počnite gledati u tu mapu, kutiju za cipele, kantu ili datoteku u kojoj se nalaze svi vaši doista važni papiri … kao prašna kopija vaše socijalne kartice ili rodnog lista vaše kćeri. Jednom kada ga dobijete, provjerite je li još uvijek točna. Najvažnije je da pregledamo tko će dobiti skrbništvo nad vašom djecom ako umrete i provjerite je li još uvijek točna. Isto vrijedi i za svako nasljedstvo ili vrijednu imovinu koju možda imate. U istom smislu, pregledajte svoje korisnike za sve račune za mirovinu, brokersko i životno osiguranje kako biste bili sigurni da se ništa nije promijenilo ili treba ažurirati.
 10. Poduçite svoju djecu o financijama: Prvo … ne, ovo nije samo besramni čep za moju novu knjigu (ali budući da ste pitali, zove se Beyond Piggy Banke i limunada štandovi: Kako naučiti financije za mlade djeca, dolazak jesen 2019. Ne brinite, vi ćete biti prvi koji će znati kada će se prodati). Očito je ta rezolucija samo za roditelje, ali to je tako važno. Kao roditelji, razumijemo važnost razgovora s našom djecom o zdravlju i pravilnoj prehrani. Uključujemo se u sport kako bismo ih naučili vrijednosti timskog rada i vježbanja. Rečeno nam je da počnemo razgovarati o opasnostima droge s našom djecom u vrlo ranoj dobi. Ipak, uz svu tu komunikaciju, novac se još uvijek smatra tabuom. Rijetko se roditelji potiču da sjednu sa svojom djecom kako bi razgovarali o važnosti planiranja proračuna ili uštede novca. Stoga vas ohrabrujem da razgovarate o novcu s vašim djetetom ove godine! I nijedno dijete nije premlada. Čak i sa pet godina, djeca mogu razumjeti neke osnovne pojmove kao što su potrebe, želje, spremanje i dijeljenje. Ako nauče osnove u mladoj dobi, imat će temelj da nastave učiti i donositi pametne odluke dok stare. Zamislite koliko bi se naših problema s odraslima moglo izbjeći ako naučimo važnost štednje, izbjegavanja duga i načina trošenja odgovorno u ranoj dobi. Tako da ove godine ne samo da postanete financijski zdravi, nego i svoju djecu započnite na dobrom putu.