2019. Novogodišnji ciljevi i rezolucije


2019. Novogodišnji ciljevi i rezolucijeHej svima! Prvi tjedan 2019. je već gotov, jeste li napravili neke novogodišnje rezolucije? Volim Novu godinu jer možemo početi s čistom pločom i zaboraviti na prošlu godinu. Zapravo, prilično sam dobro prošao 2018. i ostvario većinu svojih ciljeva. Propustio sam samo nekoliko i to mi je svejedno.

Ove ću godine biti jednostavna i imati manje ciljeva. Zadržat ću ih ispod 10 godina. Čitajte dalje da biste vidjeli kako izgledaju novogodišnji ciljevi ranog umirovljenika.

Postaviti ciljeve

Prethodnih godina imala sam umjerena očekivanja i postavljala ciljeve u skladu s tim. To je dobro funkcioniralo jer sam uspjela postići većinu stvari na svom popisu. Smatram da mi postavljanje visokih očekivanja ne uspijeva jer ih ne mogu postići i onda me obeshrabre. Moj stil je ići sporim i stalnim tempom. Mjerenje je vjerojatno bolje za mlađe ljude.

Ovdje je moj pristup postavljanju novogodišnjih ciljeva.

  • Postavite ostvarive ciljeve – Nemojte pucati na Mjesec osim ako nemate odličan uspjeh. Većina nas će se samo obeshrabriti i odustati.
  • Učinite ciljeve specifičnim i mjerljivim – Novogodišnji ciljevi moraju biti vrlo specifični. Ne stvarajte nejasne ciljeve poput gubitka težine ili uštede više. Ne možete to pratiti i zaboravit ćete na njih do ožujka. Bolji cilj bio bi izgubiti 10 funti ili maxing iz 401 (k) ove godine. Također trebate smisliti način da tamo stignete. Kako ćete izgubiti 10 kg? Hoćete li odmah povećati svoj 401 (k) doprinos? Trebaš plan.
  • Zapišite ih i pratite svoj napredak– Zapišite svoje ciljeve i stavite ih tamo gdje ćete ih vidjeti. Vrata hladnjaka dobro su mjesto za mnoge ljude. Osobno, ciljeve ovdje stavljam na umirovljenje za 40 i ažuriram status svaki mjesec. Ovo je vrlo dobro funkcioniralo u posljednjih 8 godina. Imam javnu publiku i vi mi dajete motivaciju za poboljšanje. Napravio sam ogroman napredak s našim financijama i osobnim životom otkad sam počeo pisati blogove. Bilo je sjajno. Preporučujem da pokrenete blog ako ga već nemate. To mi je stvarno pomoglo i moglo bi vam pomoći.
  • Akademska ljestvica – Na nekim ciljevima ocjenjujem na akademskoj razini. Na primjer, planiram uštedjeti i uložiti 100.000 USD u 2019. Čak i ako padnemo i uštedimo $ 90,000, dobit ću A-. To nije lose.

Ok, prijeđimo na gol.

2019. Ciljevi

Pogledajte moj list ciljeva u nastavku. Jednostavno je i korisno. Na prvi pogled vidim svoj napredak i lako se ažurira svaki mjesec.

2019 Sheet cilja

Pokušavam rasporediti najviše ciljeva u prvoj polovici godine, jer obično ne postižem mnogo u 2Sjeverna Dakota pola. Ljeto je uvijek teško jer će RB40Jr biti izvan škole. Pokušat ću dobiti do 3-4 stvari do lipnja. Planiram posjetiti Chiang Mai u srpnju i tada će biti teško postići mnogo toga.

Financijski ciljevi

Povećajte naš pasivni prihod> 60.000 $

2018. potrošili smo oko 60.000 $. To je malo više nego što bih želio, ali je još uvijek prilično dobra razina. 2019. pokušat ću povećati naš pasivni prihod iznad 60.000 dolara. To će biti pomalo zeznuto, jer u 2019. godini ima puno promjena.

  • Prodajemo naše nekretnine za iznajmljivanje kako bi naš prihod od najma nestao početkom 2019. Novac ću iskoristiti za ulaganje u dioničku dionicu i financiranje nekretninama. Nisam siguran hoće li prihod od ta dva iznosa moći zamijeniti prihod od najma. Morat ćemo čekati i vidjeti.

Ovdje je naša tablica pasivnih prihoda.

2019. Pasivni prihod

Ocjenjivat ću to na akademskoj razini jer je 2019. previše promjena. Mislim da će se sve usporiti 2020. i da će biti lakše predvidjeti kako će izgledati naši pasivni prihodi. Moglo bi potrajati nekoliko godina da bi se naš pasivni prihod povećao iznad 60.000 dolara.

FI omjer> 100%

Nažalost, napravili smo korak unazad 2019. godine. Naš trošak je bio veći od normalnog i naš FI Ratio * pao je na 95%. To nije loše, ali moram to podići na 100% prije nego što se gđa RB40 povuče. Postoje mnoge promjene u 2019. godini, tako da nisam siguran hoće li postići taj cilj. Mislim da će naš trošak pasti nakon što se preselimo, ali nisam siguran. Nadajmo se da možemo povećati naš pasivni prihod na 60.000 dolara i istovremeno smanjiti naš godišnji trošak. Ipak, to je visok zadatak. Vidite kako se do sada ovdje bavim pasivnim prihodima.

*FI omjer = pasivni prihod / rashod

Spremi i investiraj> 100.000 USD

2019. godine uštedjeli smo i uložili 102.817 dolara! To je bilo fantastično! Međutim, glavni razlog zbog kojeg bismo mogli uštedjeti toliko toga bilo je zbog banner godine s mojim prihodima na blogu. Sačuvao sam tonu u svom solo 401k računu prošle godine, preko $ 40,000. Ozbiljno sumnjam da ga možemo ponoviti ove godine.

Polazne točke za uštedu i ulaganje uvijek su bili naši računi u korist poreza. Granice doprinosa su se povećale za 2019. Evo što planiramo uštedjeti.

  • $ 38,000 u našim 401k računima. To je svaki po 19.000 dolara.
  • $ 12,000 u našim Roth IRA-ima. To je svakih 6.000 dolara.
  • 4.000 dolara na računu štednje na 529 koledža RB40Jr.
  • $ 11,000 kao doprinos poslodavca u mom solo 401k. Ovaj ovisi o tome koliko novca blog napravi 2019. godine.

Dodajte ih i to je već 65.000 USD. To je dobra polazna točka. Morat ćemo shvatiti kako uštedjeti više dok idemo. Skoro sam zaboravio. Trebali bismo dobiti nešto novca od prodaje naših iznajmljivanja. Mogli bismo to uložiti i to će nam pomoći potisnuti više od 100.000 dolara. Je li to varanje?

Cilj za blog

Ažuriranje povlači za 40

Umirovljenje za 40 godina još uvijek treba facelift. Godine 2018. promijenio sam se u https, dobio novi logotip i napravio nekoliko manjih ažuriranja. Ove godine zaposlit ću nekoga da instalira novu temu. Nadam se da će uspjeti. Uvijek se bojim zaposliti ljude jer rijetko dobivam rezultat koji želim.

Osobni ciljevi

Putovanja Hack 100.000 bodova

To je isti cilj koji sam imao prošle godine. Platio sam manje od 700 dolara za 3 ulaznice za Tajland u prosincu. Točke kreditne kartice puno su pomogle. Nagomilavanje bodova za kreditne kartice za mene nije previše teško jer moram platiti procijenjeni porez. One porezne uplate su dovoljno da me gurnuti preko većine kreditne kartice prijave. Ponovno ćemo otputovati na Tajland 2019., tako da će bodovi kreditne kartice opet biti korisni.

*** Upravo sam se prijavio za Capital One Savor i dobio $ 500 bonusa. Prijavite se prije isteka bonusa ako želite isti posao. Kliknite ispod bannera kako biste pronašli pravu karticu za vas.

Objedinite do 1 nekretnine

Planiramo prodati naša dva stana i preseliti u naš najam kuće. To će mnogo pojednostaviti naše živote. Naši se stanari iseljavaju u veljači tako da se sve podudara. Nadam se da možemo brzo prodati naše stanove i onda se preseliti. Živjeli smo u našem stanu 11 godina i zaista smo uživali. Međutim, HOA naknada i porez na imovinu znatno su se povećali. Vrijeme je da nastaviš dalje. Prilično sam siguran da će naši troškovi stanovanja biti niži nakon što se preselimo u kuću. Gospođa RB40 također ne želi biti stanodavac. Bila je vrlo nezadovoljna kad sam je napustio kako bih se nosio s stanarima u ovom 5-tjednom putovanju na Tajland.

Spustite težinu na 125 funti

Rijetko se bavim ovakvim ciljem, jer nikad prije nije radio. Međutim, mislim da to mogu učiniti ove godine. Prošle godine sam smanjio težinu na 128 funti. To je jako dobro! Ključ je bio povremeni post * i redovita tjelovježba. No, vjerojatno sada iznosim i do 13x kilograma. Jedem tonu hrane na Tajlandu. Moji rođaci nas tjeraju da jedemo više. To je način pokazivanja ljubavi. Također, tajlandska hrana je tako jeftina i ukusna. Tko može odoljeti? Ne dobivamo ovu vrstu tajlandske hrane u SAD-u. Odmjeravat ću se kad se vratim kući, a onda radim na 125 funti prije ljeta.

* Evo kako radim povremeno post. Jedem samo od podneva do 20 sati radnim danom. Ovo je smanjilo kalorije i ne propustite puno doručak. U svakom slučaju, zauzet sam dobivanjem RB40Jr u školu svakog radnog dana. Pokušajte s povremenim postom ako želite izgubiti težinu. To stvarno djeluje. Ako to ne možete učiniti sami, preporučujem Martinovu Tečaj posta, On to zove – Što je za večeru? Kako se možeš dobiti u postu. On je vrlo koristan za hrvača / blogera.

Zabavni ciljevi

Zadržite moju razinu sreće na 8 ili više

Ovaj je lukav. 2Sjeverna Dakota polovica 2018. bila je teška za našu obitelj jer je mojoj mami dijagnosticirana demencija. Imala je halucinacije i imala je jako teško vrijeme u Portlandu. Situacija je bila stresna i pala mi je razina sreće sa 9 na 8. Odlučili smo premjestiti moju majku na Tajland i do sada je bila vrlo uspješna. Ovdje je mnogo sretnija i njezini simptomi su uvelike smanjeni. Rijetko dobiva halucinacije i to čini veliku razliku. Život u Portlandu trebao bi biti manje stresan kada se vratimo. Nadam se da mogu povećati svoju razinu sreće natrag na 9 ove godine. Trebalo bi biti u redu sve dok nema novih problema. (Zašto je toliko problema u našim četrdesetim? Mnogi moji prijatelji imaju sve vrste problema. To je teško desetljeće.)

Posjetite Chiang Mai 6-10 tjedana

Pišem ovaj post u lijepom malom kafiću u Chiang Maiu. Ovdje je lijepo za digitalne nomade. Chiang Mai se mnogo promijenio u posljednjih 10 godina. Sada, tu su lijepe teretane, kafići, restorani, kina i sve vrste lijepih mjesta za uživanje. Ne bi mi smetalo da živim ovdje nekoliko godina. Međutim, gospođa RB40 i Junior još nisu spremni za preseljenje pa ću to morati odgoditi kasnije.

Kavana Chiang Mai

Vratit ću se u ljeto da provjerim mamu i vidim kako ona to radi. Nadam se da će biti stabilna nekoliko godina, tako da je ne moramo ponovno micati. Na sljedećem putovanju namjeravam imati strukturiranu rutinu. Dobit ću članstvo u teretani kako bih mogao nastaviti s programom vježbanja. Također ćemo iznajmiti mjesto umjesto da ostanemo kod oca. Ne mogu ništa napraviti s roditeljem. To će biti dobra prilika za upis RB40Jr u program za tajlandski jezik. Može reći samo “sawad dee krub” i “kob khun krub” upravo sada. (Pozdrav i hvala.) Također ćemo pokušati iskoristiti tjedan dana za posjet Vijetnamu. To bi trebao biti zabavan izlet.

To su moji ciljevi u 2019. Svakoga mjeseca dajem ažuriranje statusa pa nastavite provjeravati svoj napredak.

A ti? Imate li novogodišnjih odluka za 2019. godinu? Zapamtite, ključ je u praćenju napretka. Ako to ne učinite, zaboravit ćete svoje ciljeve i nećete ih ostvariti. Također, možete ih učiniti rano ako možete. Učinimo to!

Sljedeća dva kartica mijenjaju sadržaj u nastavku.

Joe je počeo Povuče se za 40 u 2010. kako bi se otkrilo kako se rano umiroviti. Proveo je 16 godina radeći na računalnom dizajnu i neizmjerno uživao u tehničkom radu. Međutim, nije mogao podnijeti korporativni BS.

Joe je napustio svoju inženjersku karijeru kako bi postao tata / bloger koji ostaje kod kuće na 38 godina. Danas, on blogova o financijskoj neovisnosti, prijevremenom umirovljenju, ulaganju i životnom načinu života. Pogledajte kako on generira pasivni prihod ovdje.

Joe visoko preporučuje osobni kapital za DIY investitore. On se gotovo svakodnevno prijavljuje na osobni kapital kako bi provjerio svoj novčani tok i neto vrijednost. Oni imaju mnogo korisnih alata koji će pomoći DIY investitorima da analiziraju svoj portfelj i planiraju umirovljenje.