5 načina za generiranje više novca za otplatu dugova

[ad_1]

Dug se može osjećati kao crna rupa iz koje nema spasa. Osjećate se sami i možda vam je neugodno. Može se činiti da je već prekasno, ali NIJE TAKO DA LIJEČE! Tamo je bijeg i ti si ne sama.

Ne napuštajte ovu stranicu ako ozbiljno razmišljate da se konačno izvučete iz dugova jednom zauvijek.

Pomagali smo tisućama čitatelja koji su bili dugi tijekom godina, pomažući im da bolje organiziraju svoj život i svoje financije, da ugledaju svjetlo na kraju tunela i da spriječimo da se ikada više nađu u ovoj situaciji. Pomagali smo u svemu, od duga na kreditnoj kartici, medicinskog duga, IRS-ovog duga, duga studentskog zajma i još mnogo toga. Samo prošli tjedan dobili smo e-poštu od čitatelja u Alabami koji se riješio 122.819 dolara duga.

Ako imate dugovanja i trebate vam upute, slijedite ovih 5 jednostavnih savjeta kako da se zauvijek riješite dugova. Dugujete sebi i svojoj obitelji da pročitate cijeli ovaj članak. Poduzmite akciju!

Ako imate više od 10 000 USD kreditne kartice ili medicinskog duga, kvalificirate se za besplatnu liniju za pomoć koju svake godine koristi preko 290 000 Amerikanaca. Evo besplatnog broja telefonske linije za pozivanje odmah: 1 (877) 387-8831

Slobodno je nazvati, povjerljivo i uspostavit će vam vezu s iskusnim savjetnikom za dug koji vam može pomoći u uklanjanju kreditnih kartica i medicinskih duga.

Započni ovdje

Prije nego što vam kažemo kako se točno izvući iz dugova, trebate poduzeti nekoliko jednostavnih koraka. Ključno je znati koliko duga imate; koliko si možete priuštiti za otplatu; i ako će doći do promjene okolnosti. Većina dužnika ulazi u ovo slijepo jer ne žele vidjeti kako se loše događaju. Ali to će samo stvoriti više problema dalje niz liniju.

 1. Vaš dug: Vaš prvi korak je izračunati sav dug, sve osim hipoteke. Ovo uključuje kredite za automobile, studentske zajmove, kreditne kartice i bilo koji drugi dug. Figura do koje stignete je prepreka koju ćete morati skalirati ako je želite vratiti u crno. Zapišite sve što dugujete na prazan komad papira.
 2. DTI omjer: Jednom kada imate svoj ukupni dug, tada morate razraditi omjer duga i prihoda. To u osnovi govori o tome možete li sebi priuštiti otplatu duga. Ovaj iznos dobivate jednostavnim sabiranjem ukupnog godišnjeg dohotka i uspoređivanjem s dugom. Ako zarađujete 50k USD godišnje, a ukupni dug iznosi 100k, tada je omjer takav 2.0, Ako je prihod 20k, a dug 10k, onda je to 0.5. Dakle, vaš dug podijeljen s godišnjim primanjima. Zapisati!
 3. Pripremiti: Vaš omjer je jedini pravi način razumijevanja koliko ste duboki u dugovima i koliko ste ozbiljni u svojoj situaciji. Sve što je od 1.5 i niže je prihvatljivo. To nije sjajno, ali je razumna meta. Sve što je iznad 2.0 i više će zahtijevati vaš napor, ali to vrijedi! Danas je dan kada krenete u akciju.

Ne brinite ako je vaš omjer visok jer sav dug se može raščistiti, To je samo način da vam pokažemo koliko je težaka vaša situacija i koliko ćete imati problema ako danas ne počnete raditi nešto u vezi s tim.

Uvijek biste trebali razumjeti gdje ste s dugom, koliko kamate plaćate i koliko dugujete. Isto vrijedi i za vaše prihode i vaše rashode. Vodite evidenciju o svemu, zapišite sve i pratite svaki cent.

duga-Helpline

 1. Izgubiti loše loše navike

Nedavno smo savjetovali nekoga tko je mislio da čini sve što može i bio je prilično ponosan na svoja nastojanja, ali nije nigdje stigao. Kad smo ga zamolili da napiše stvari na koje je najviše ponosan, rekao nam je o vremenu koje je izdvojio 50 dolara nakon što je osvojio okladu, te o vremenu kada je odlučio da neće piti taj vikend i iskoristio je 30 dolara koje bi potrošio za plaćanje prema svom dugu. Problem, obavijestili smo ga, je što te navike postoje u prvom redu.

Nije uzeo u obzir pijenje, kockanje ili druge navike jer nije smatrao da su to problemi. Ali ove male hedonističke navike mogu vam se pridružiti u financijama. Ako se želite obvezati otplaćivati ​​svoje dugove, vrijeme je da smanjite stvari koje ih povređuju. Ne morate živjeti asketskim načinom života. Ne radi se ni o ekstremnom, već o pronalaženju ravnoteže:

 • Kockanje: Većina kockara izgubi, a čak i ako kockaju ispod 100 USD tjedno, oni će i dalje izgubiti nekoliko tisuća tijekom godine.
 • Pušenje: Ako pušite 10 cigareta dnevno, to je više od 1000 dolara godišnje.
 • piće: Ako pijete samo 4 piva u petak, a zatim ponovo u subotu, to je 620 USD godišnje ako pijete kupljene u trgovini i preko 2500 USD ako pijete u barovima!
 • Jesti vani: Amerikanci vole jesti i mi potrošiti više na barove / restorane nego što to radimo na namirnicama. Godišnje u prosjeku potrošimo preko 3000 dolara, a iako se ne morate u potpunosti zaključati u svom domu, trebali biste smanjiti ovu potrošnju. Neka bude mjesečno poslastica.

Ako ste umjereni kockar, pušač, pijete vikend i netko tko uživa jesti vani, apstinencija bi vam mogla uštedjeti više od 5000 dolara godišnje. Razmislite koliko bi vam olakšao život kada biste imali toliko dodatnog novca na svom bankovnom računu svake godine.

 1. Razvijajte dobre navike

Jednom kada se riješite loših navika, vrijeme je da počnete razvijati neke dobre navike.

Za sve postoje jeftinije alternative. Umjesto kockanja u kockarnici, uživajte u nekoliko igara s prijateljima, kladeći se za cent, umjesto za dolare. Umjesto da jedete vani, idite na piknik. Ako pušite, pokušajte se skinuti, uništiti ili potpuno prestati (dugoročno ćete uštedjeti više). Što se tiče pijenja, smanjite broj pića i količinu pića ili jednostavno recite prijateljima da ste polomljeni i da se nadam da će vam kupiti piće cijelu noć.

Ne radi se samo o tome da promijenite način na koji se oslobađate ili popravljate. Postoje i druge promjene koje možete napraviti da biste započeli poboljšavati svoje financije i smanjivali svoj dug, uključujući:

 • Upotreba gotovine: Svima nam je rečeno da "idemo bez papira" ovih dana. Djelomično zato što pomaže okolišu, uglavnom zato što je mnogo lakše financijskim intuicijama koje daju te izjave. Ali to je tako lako potrošiti kada je sve virtualno, a vaš novac samo niz brojeva na ekranu. Umjesto toga, uzimajte gotovinu svaki dan i upotrebljavajte ih za potrošnje u vrijeme kada niste vani. Prestanite vaditi karticu, prestanite stavljati stvari na kredit i počnite plaćati u gotovini. Možda nećete treptati ako morate predati stotine dolara na kreditnoj kartici, ali imat ćete srčani udar ako to morate učiniti s novcem.
 • Zaustavite ulaganje: Dobro je ulagati, a ako ste samostalno zaposleni, to je neophodno. Međutim, ako ste ugovorni zaposlenik i imate dugovanja, morate prestati. Postoje vrijeme i mjesto, a to nije to. Ulažete tako da možete ostvariti male dobitke na duži rok, ali ako imate dugove, onda će svaki vaš mali dobitak biti zanemaren velikim kamatama koje plaćate na drugom mjestu. Dugoročno ćete uštedjeti mnogo manje koristeći dodatni prihod za otplatu duga nego što biste ga koristili za ulaganje.
 • Prestanite koristiti kredit: Ne možete cijelo vrijeme koristiti gotovinu, a nekad će vam trebati kartice. Ali morate izbjegavati korištenje kreditnih kartica po svaku cijenu. Isto vrijedi i za prodajne kartice i sve druge planove financiranja. Dizajnirani su tako da manje razmišljate o trošenju novca, a to je karta u jednom smjeru za katastrofu.

duga-Helpline

 1. Prodati

Ne možemo vam reći koliko smo puta radili s klijentima koji su im dugački laktovi, a sa naplatiocima dugova samo nekoliko tjedana, a sjede na zlatnoj rudnici imovine. Odbijaju prodaju sve dok ne bude prekasno, u tom trenutku im se cijenjena imovina oduzima na nedoličan način i dobivaju manje od polovice vrijednosti.

Trebali biste započeti neprestano rasprodavati svoj imetak kako biste pomogli u otplati i jeli u taj dug. To ne bi trebao biti čin koji vas spremaju kad očajavate. Postoje dvije glavne skupine imovine koje ljudi imaju i mogu je razmotriti prodajom, a svaki je vezan za različitu razinu duga.

Manji posjed – dug niže razineA,

 • Igre / DVD: Mnogi od nas igraju videoigre, umoriti se od njih / dovršiti ih i ostaviti da skupljaju prašinu. Oni su dio zbirke koju čuvamo kako bismo je pokazali, a vjerojatno ćemo ih ponovo igrati. To se nikada ne događa. Dakle, prodajte i iskoristite taj novac za dobre svrhe. Isto vrijedi i za DVD-ove, ali oni su obično gledani ponovo i nemaju toliko visoku vrijednost.
 • Sportska oprema: Prosječni Amerikanac posjeduje sve vrste neiskorištene sportske i fitness opreme, od kompletnih kućnih teretana i golf klubova do utega, bokserskih torbi, trenerki i još mnogo toga. Ako se ne naviknu, prodajte ih.
 • Glazbeni instrumenti: Ako ne znate svirati gitaru, ali gitaru sjedite netaknuti u kutu svoje sobe, onda je treba prodati. Svi smo prošli tu fazu, ne brini. Samo budite sigurni da ćete dobiti nešto novca od svojih neuspjelih snova o rock zvijezdi.
 • Igračke za djecu i kućne ljubimce: Djeca kupuju puno igračaka koje su kupljene za njih i ne igraju se s većinom njih. Brzo ih nadrastaju i završavaju mjesto u garažama i podrumima. Samo ih prodajte. Možda nećete dobiti puno, ali očistit ćete malo prostora. Isto vrijedi i za igračke za kućne ljubimce koje se ne koriste. Nitko ne želi zamršene igračke za žvakanje, ali mačje laserske igračke, mačja stabla, kavez za pse – te stvari mogu naći dom.
 • Nakit: Ako imate fantastičnu kolekciju ručnih satova, naušnica, ogrlica ili bilo čega drugog blistavog i vrijednog, onda morate razmisliti o rasprodaji. Neće vam pomoći ako se pripremite za proglašenje bankrota i suočite se sa stvarnom prijetnjom da ćete izgubiti dom / posao, ali oni će to moći spriječiti ako ih želite pustiti.

Glavne posjede – ozbiljan dug

 • Automobil: Ako imate flash automobil koji vam se još uvijek isplati, došlo je vrijeme da razmislite o rasprodaji. Možete uštedjeti bogatstvo na otplatama i osiguranju. Ako je ovo drugi automobil i još uvijek imate zaokret, idi po njega. Ako vam treba automobil za posao, jednostavno razmislite o smanjenju vrijednosti rada. Možete prodati svoj visokoplaćeni kreditni razarač, a zatim kupiti nešto jednostavnije. U najmanju ruku, zamijenite plin-guzlerom za nekoga ekonomskog.
 • Računala / TV-: Ako će naplatiti dugovanja, tada se riješite. Računalo koje je prije godinu dana koštalo 1.000 dolara novo i dalje se može prodati za 600 dolara. Ali ako vam ga oduzmu, imali biste sreću da 300 dolara otplatite od duga. Potražite stare igraće konzole, prijenosna računala, računala i dodatne televizore (sve dok ih imate, ostalo je suvišno).
 • heirlooms: Ako imate dragocjen i nevjerojatno vrijedan predmet koji je predan putem obitelji, tada morate razmišljati o prodaji. Zvuči poput okrutnog i bezobzirnog poteza, ali morate se zapitati, želi li vaša obitelj da se prikopčate na taj mali komadić materijalnog bogatstva i riskirate financijsku propast ili bi htjeli da ga prodate kako bi vam pomogli da očistite svoje dugove i učiniti vaš život manje stresnim?

Ne zaboravite dati pozivnicu ispod zvona. Ovo je zaista korisna, 100% besplatna usluga koju možete koristiti u bilo koje doba dana kako biste vam pomogli da prođete kroz ovo teško razdoblje u vašem životu.

 1. Smanjite račune

Jednom smo radili s čovjekom koji je neočekivano izgubio posao, prije nego što je patio od liječničke žalbe (i računa da ide uz nju), a zatim se izgubio u silaznoj spirali duga. Njegovi su rashodi znatno veći od prihoda, jer se oslanjao na marke socijalne pomoći i hrane, kao i na plaću svoje žene.

Odgodio je stupiti u kontakt s savjetnikom jer je smatrao da je izgubljena sva nada. Ali jedan je razgovor bio potreban da se stvari preokrenu i u roku od nekoliko tjedana bio je na putu da riješi svoj dug. Ni njegov slučaj nije jedinstven, kao što dužnici mogu propustiti očigledno. Sve su sljedeće pogreške previše česte i kod ovog kupca i kod mnogih drugih dužnika u Sjedinjenim Državama:

 • Zaboravljajući na konsolidaciju: U svim slučajevima konsolidiranje zajmova mora biti neophodno. Postoji mnogo specijaliziranih tvrtki za zajmove i informacija vani, tako da stvarno nema izgovora ne Toliko dužnika ne čini. Najjednostavnije rečeno, konsolidirani zajam je pojedinačni zajam s niskim kamatama koji koristite za otplatu svih ostalih dugova. Na taj se način možete usredotočiti na jednu otplatu i jedan dug, štedeći bogatstvo u kamatama.

Da biste saznali više o ovom procesu i razumjeli za koju se kamatnu stopu možete kvalificirati, nazovite sljedeću besplatnu liniju za pomoć (dostupno 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu):

1 (877) 387-8831

 • Zadržavanje luksuznih plaćanja: Muškarac u gornjem scenariju imao je bazen u svom stražnjem vrtu, a vikendom je također angažirao dadilju da pazi na svoju djecu kako bi mogao provoditi vrijeme sa suprugom. Kad smo izračunali koliko je potrošio na tu anketu i tu dadilju, a koliko malo koristi od njih, zamalo je doživio srčani udar. Ako imate dugovanja, ne treba vam osoblje, grijani bazeni ili bilo što drugo.
 • Zadržavanje suvišnih plaćanja: Ako ste se samo nasmijali komentaru grijanog bazena, misleći da nikada nećete učiniti nešto tako bezobzirno, možda bi trebalo da razmislite ponovo. Mnogi dužnici će sretno prodati polovicu svog posjedovanja, čak i ne misleći na činjenicu da plaćaju bogatstvo za TV kanale, internet, članstvo u teretani, članstvo u golf klubu itd., U svakom slučaju zadržite osnove, ali nemojte ' Ne rastežite definiciju "osnovnog" samo tako da ne biste propustili najnoviju Netflix seriju ili tako da možete biti u toku sa svojim prijateljima na predavanju.
 • Ne dobivate novog dobavljača: Troškovi osiguranja i komunalnih usluga neprestano rastu dok klijenti stanuju. Ne izdvajamo vrijeme za promjenu pružatelja usluga jer ne mislimo da će to značiti razliku, ali to može uštedjeti stotine dolara godišnje.
 • Ne Promjena davatelja kreditnih kartica: Mnogi davatelji kreditnih kartica dobit će vam kamate od 0% u zadanom broju mjeseci, a nudeći i besplatne transfere stanja. Štoviše, ne trebate ostati s njima nakon završetka tog besplatnog razdoblja. Dakle, prebacite svoj saldo s vašeg trenutačnog davatelja na 0% kamate i kad taj period završi, jednostavno ponovno prebacite. Naravno, također morate izbjeći iskušenje da potrošite više novca – upamtite da vas je to u prvi plan uvelo u ovaj nered.
 • Žrtvujte: Da biste izbjegli potpunu financijsku katastrofu, možda ćete morati nekoliko žrtvi. Nakon što izračunate omjer i odredite koliko problema imate, otkrit ćete da trebate otkazati nadolazeće praznike, uplatiti sredstva na fakultetima i štedne račune te u pravilu raditi sve što je potrebno. To se ne bi smjelo shvatiti kao krajnje sredstvo i udariti u dno, već kao početak vašeg putovanja ka životu bez dugova.

Razgovarajte s savjetnikom o dugu

Možete razgovarati s odvjetnikom ili zastupnikom odvjetnika.

Klikom na gornji gumb "POŠALJI" prihvaćate, potvrđujete i prihvaćate sljedeće: Naši uvjeti korištenja i Pravila o privatnosti. Dajete Pocketyourdollars.com ili odgovarajući (ih) pružatelje usluge izričitu "pisanu" suglasnost da vas pozovu (automatsko biranje, tekstualne i unaprijed snimljene poruke radi praktičnosti) putem telefona, mobilnog uređaja (uključujući SMS i MMS – troškovi se mogu naplaćivati ​​ovisno na vašem prijevozniku, a ne kod nas), čak i ako je vaš telefonski broj trenutno naveden na bilo kojoj internoj, korporativnoj, državnoj ili saveznoj listi ne-poziva. Ozbiljno shvaćamo vašu privatnost i možda ćete primati elektroničku komunikaciju, uključujući periodične e-poruke s važnim vijestima, financijskim savjetima, alatima i još mnogo toga. Uvijek se možete odjaviti od pretplate. Pristanak nije potreban kao uvjet za korištenje usluga Pocketyourdollars.com i niste obvezni ništa kupiti.

 1. Budite otvoreni

Konačno, ako je vaš dug ozbiljan, do te mjere da vam je svaki cent zaista važan, onda osigurajte da li ste otvoreni s prijateljima i obitelji. Prečesto radimo s ljudima koji imaju ozbiljnih dugova, ali i dalje se ponašaju kao da je s prijateljima i obitelji sve u redu, trošeći novac na izlete, raskošne božićne poklone i drugo. Sramote ih i to ih tjera da potonu dalje u dugove.

Ako vaši prijatelji i obitelj znaju da prolazite kroz financijsku borbu, oni će im više ponuditi svoju pomoć. Možda ste previše ponosni da ovo trenutno prihvatite, ali kad naplativači duga dođu i zatreba vam nekoliko tisuća dolara da spriječite da uzmu vaš cenjeni imetak, tada će taj ponos nestati kroz prozor.

Razumijevat će ih ako ih odbijete za noći u gradu, blagdane i druge skupe izlaske koje jednostavno ne možete priuštiti. Trebao bi razgovarati o tim stvarima i sa svojom djecom. U SAD-u troše preko praznika vrhova 1 bilijun dolara, Procjenjuje se da svaka odrasla osoba potroši više od 400 USD na predmete koji se odnose na odmor (uključujući sitnice, odjeću i napitak) i blizu 1.000 dolara na poklonima, Ako imate djecu, vjerojatno ste navikli puhati iznuđujuće količine novca na njih, a pritom trošite velike na nećake, nećake, djedove i djecu svakog prijatelja i susjeda.

Ovo treba zaustaviti. Dakle, recite svojoj djeci da se smanjite. Sklapajte ugovor s partnerom i bliskom obitelji da se niti jedan poklon neće zamijeniti i učinite isto s bliskim prijateljima. Koristite programe Secret Santa kako biste izbjegli previše trošenja na radnom mjestu (čak možete postaviti nešto slično s proširenom obitelji ili grupom prijatelja) i komšije posjetite umjesto poklona.

Možete uštedjeti više od 1000 dolara rezanjem uglova, što se znatno povećava ako imate djecu i veliku obitelj.

duga-Helpline

BONUSNI SAVJETI (generirajte više novca):

Jeste li spremni riješiti dug s kreditne kartice? U početku morate smisliti plan za smanjenje potrošnje – ali nakon toga, što je sa aktivnijim pristupom stvaranjem dodatnih prihoda?

Ako pronađete malo dodatnog vremena za provedbu nekoliko jednostavnih ideja, dobit ćete dodatni novac koji će vam pomoći da brže otplatite te dugove. Stoga isključite ponavljanja „Seinfelda“, zaboravite na trenutak na svojoj Facebook stranici i slijedite ovih pet savjeta kako postati član kluba bez duga:

1. Prodajte svoje stvari

Ako oni stari udžbenici na fakultetima i odjeća za prošlu sezonu još uvijek sjede u vašem ormaru, očistite ih i pretvorite u gotovinu. Stara elektronika poput digitalnih kamera, GPS sustava i mobitela odlično je mjesto za početak.

Možete otvoriti račun prodavatelja na eBayu ili bolje poboljšati svoj novac, razmislite o prodaji na Craigslistu koji je 100% bez provizije. Brzo pošaljite svoje predmete i sigurno ih pakirajte – i uz Craigslist se uvijek sastajte na otvorenom, javnom mjestu i prihvatite gotovinu kao svoj jedini način plaćanja.

2. Popunite plaćene online ankete

Malo je vjerojatno da ćete ga pogoditi popunjavanjem anketa, ali svako malo pomaže. Isplate s nekih web stranica internetskog anketiranja kreću se od 2 do 3 USD po završenom istraživanju, što je obično potrebno oko 30 do 45 minuta. Ako imate stanke noću, to može biti malo naporan način da zaradite nekoliko dodatnih dolara. Budite sigurni da imate posla s uglednom web stranicom, kao što su Lightspeed Research i Pinecone Research.

3. Pokrenite vlastiti posao

Osnivanje vlastitog posla odličan je način za donijeti dodatni novac. Na primjer, možda biste trebali razmotriti pokretanje konzultantskog posla. Odaberite temu s kojom ste dobro upoznati, ispišite neke posjetnice i oglašavajte svoje usluge na web stranicama društvenih medija poput Facebooka i Twittera. Nikad se ne zna – možda će zacrtan nastup u punom radnom vremenu.

4. Sudjelujte u plaćenim fokusnim skupinama

Za sudjelovanje u plaćenim fokusnim grupama najvjerojatnije trebate živjeti u velikom gradu ili blizu njega – međutim, ako je to opcija, isplate su ogromne. Kada se prijavite na web mjestu kao što je Delve ili Focus Pointe Global, upitnici se povremeno šalju u vašu mapu.

Ako ispunite kvalifikacije, bit ćete pozvani da sudjelujete u plaćenoj fokus grupi. To bi mogla biti okrugli stol ili grupna studija u kojoj odgovarate na pitanja na ploči za odgovore. Možete zaraditi od 50 do 75 dolara za svaki sat svog vremena.

5. Iznajmite svoj automobil

To se može činiti zastrašujućom, no web stranica RelayRides izvukla je strah iz jednadžbe. Vi određujete cijenu, odobravate ljude koji iznajmljuju vaš automobil (nakon što su prethodno pregledani), a RelayRides je odgovoran za osiguranje vašeg automobila. Prema web stranici, možete zaraditi čak 1000 dolara mjesečno. Ako vaš automobil samo sjedi u garaži, stavite ga da radi za vas.

Završne misli

Ako vam dođe do značajnog iznosa novca nakon provedbe ovih ideja, budite disciplinirani i budite sigurni da ćete ga primijeniti na svoje dugove. Što se prije riješite dugova, tim prije možete nastaviti svoj uobičajeni način života. Ako vam se dogodi da postignete veliki uspjeh u ovim strategijama, nastavite s njima. Vaša štednja u mirovini ili školovanje vašeg djeteta smatrat će se manjim teretom ako dođete prije igre.

Koje druge načine možete smisliti za stvaranje gotovine?

[image via flickr]

<! –

->

[ad_2]