Dizajnerica Creepyyeha kaže da ju je Ariana Grande zamolila da napravi turneje SweetenerYeha Leung, jedna od dizajnera Ariana Grande koja je optužena za krađu ideja, izvorno je pristupila stilistu pop zvijezde kako bi stvorila prilagođene izglede za World Sweetener World Tour.

Leung, koja stvara bondagewear po narudžbi pod nazivom Creepyyeha, rekla je za Insider da je odbacila priliku zbog "problema s timom".

"Doista mi je pristupio stilist kako bih stvorio prilagođene komade za tu specifičnu turneju", rekao nam je Leung putem e-pošte.

Čitaj više: Ariana Grande optužena je za krađu dizajna odjeće drag kraljicama, azijskim dizajnerima i crnom kulturom – evo svega što trebate znati o kontroverzi

"Nažalost, morala sam ga odbiti zbog vremenskog problema jer je većina mojih radova izrađena ručno u svrhu mjerenja", nastavila je. "Nažalost, ovo se nije prvi put da se bavim time. Glazbena i modna industrija rade neodrživim tempom. Radije volim da svoj brand živim u svoje vrijeme i surađujem s drugim kreativcima koji to također poštuju."

Leung je modelirala jedan od vlastitih dizajna, slijeva i Grande u backstageu na Svjetskoj turneji za zaslađivače.
@ creepyyeha / Instagram / Kevin Mazur / Getty Images

Svi Leung-ovi Creepyyeha proizvodi koje ona putem interneta prodaje putem Storenvy ručno su izrađeni po narudžbi. Kupci također mogu pružiti mjerenja za prilagođeni fit.

"Nadam se da će ova situacija ukazati na svjetlo količine posla koji neovisni dizajneri prolaze prilikom odabira materijala, boja i kvalitete za stvaranje čarolije", rekao je Leung za Insider.

Za vrijeme nastupa na turneji Slatkiš, koja je započela u ožujku, Grande nosi razne odjevne odjeće po mjeri Versacea. Njihova sličnost s nekim Leunovim dizajnom počela je privlačiti pažnju nakon što je Diet Prada, modni čuvar računa na Instagramu, u petak objavio dijaprojekciju slika pod nazivom "Ploča za raspoloženje zaslađivača".

Dizajn iz Creepyyeha "Kristalne serije", lijevo, a Grande nastupio u ožujku.
@ creepyyeha / Instagram / Kevin Mazur / Getty Images

Prema računu, koji vode Tony Liu i Lindsey Schuyler, kolekcija slika podijeljena je s više dizajnera kojima je Grandeov tim obratio da stvori izgled na pozornici. Slike su uključivale više snimaka zaslona s računa računa Creepyyeha na Instagramu.

Dijeta Prada također je optužila Grandea da "prisvaja crnu estetiku", jer većina slika na tabli raspoloženja "crne žene predstavljaju kao referencu", ponajviše Rihannu.

Grandeov stilista Law Roach, koji sebe naziva arhitektom slike, kasnije je potvrdio da je stvorio tablu raspoloženja i branio Grande.

Čitaj više: 52 fotografije koje prikazuju dramatičnu evoluciju stila Ariane Grande, od Nickelodeon teen do globalnog fenomena

"Ne razumijem zaista ovaj post", napisao je na svojoj Instagram stranici. "Ovu je tablu raspoloženja stvorio ja (crnac) za nju. Tako i ja [I] kradu iz moje vlastite kulture ??? Nije oblikovala ljude. Godinama mi vjeruje sa svojim imidžom i dopušta da to radim. Također tko [in] Rihanna nije inspirirana za modnu industriju? "

Post Diet Prada dodan je postojećem razgovoru o Grandeovim dizajnerskim inspiracijama. U srijedu je zvijezda "RuPaul's Drag Race" Farrah Moan optužila Grandeov tim da namjerno rekreira jedan od njezinih odijela za pop zvijezdu koji je nosio u svom videu "7 prstenova".

Čitaj više: Farrah Moan objašnjava zašto je upravo optužila Ariana Grande da joj je ukrao izgled, 8 mjeseci nakon objavljivanja videa '7 Prstena'

"Ako se netko osjeća tako nadahnuto, dajte mu platformu", rekao je Moan u četvrtak "ET Live". "Ako vam se sviđa nešto što su učinili ili smislili, angažirajte ih da smisle nešto za vas. Kupite nešto od njih. Ne idite iza njihovih leđa i pokušajte to ukrasti i oduzeti."

Neki obožavatelji koji su komentirali post Diet Prade odjeknuli su s tim osjećajem, pitajući se zašto Grandeov tim nije prijavio Creepyyeha kako bi dizajnirao njen izgled.

Zastupnici Roach-a i Grande nisu odgovorili na Insajderov zahtjev za komentar.