DZS i Viacom spajaju se radi stvaranja originalnog premium sadržajaMedijski divovi CBS i Viacom najavili su planove za ponovno ujedinjenje koje će tvrtke spojiti u jedno kao ViacomCBS u utorak.

Tvrtke su se podijelile 2006. godine, ali spajanje je dugo očekivano. Kombinirana biblioteka sadržaja putem ViacomCBS uključivat će više od 140.000 TV epizoda i 3.600 filmova s ​​markama koje uključuju MTV, Showtime, Paramount Pictures, Nickelodeon, Comedy Central, BET, CW i naravno, CBS.

„Kroz zajedničku strast CBS-a i Viacoma prema vrhunskim sadržajima i inovacijama uspostavit ćemo multinacionalnu medijsku organizaciju svjetske klase koja je dobro postavljena za rast u industriji koja se brzo transformira“, Shari Redstone, potpredsjednik odbora redatelja za CBS i Viacom, navodi se u priopćenju. „Predvođeni talentiranim liderskim timom koji je oduševljen budućnošću, uspjeh ViacomCBS-a podržat će predanost jakim vrijednostima i kulturi koja omogućuje našim izuzetnim ljudima na svim razinama organizacije.“

U priopćenju za javnost tvrtke napominju da će im spajanje omogućiti da "ubrzaju strategiju izravnog kupca". U priopćenju za javnost navodi se, "pored licenciranja sadržaja, DZS i Viacom razvijaju programe obaveznog gledanja za širok raspon mreža i platformi trećih strana kako bi se nahranio značajan zahtjev za originalnim, premium sadržajem. "

Ponuda pretplate trenutno uključuje CBS All Access i Showtime, a ponude za streaming uključuju PlutoTV. Usluga struje nudi 100 kanala i tisuće filmova i TV emisija, a za razliku od svojih konkurenata poput Netflixa, Hulua ili Sling TV-a, potpuno je besplatna.

Spajanje se pridružuje drugim velikim medijskim spajanjima, poput AT&T kupovine Time Warnera i Disneyjeve akvizicije Foxa. Mnogi kritičari kažu da su ta spajanja način pripreme za budućnost u kojoj streaming usluge zavladaju kablom.

Ako ViacomCBS svoju energiju usmjeri na streaming, to znači da volite svoje omiljene emisije Besraman (Showtime), NCIS (CBS), Široki grad (Središnja komedija), desni (Showtime), riverdale (CW), nadnaravan (CW), Južni park (Comedy Central), a više bi se moglo ukloniti s Netflixa i Hulua, a dostupno je samo na ViacomCBS streaming platformi.

Ipak, ViacomCBS će morati pratiti ne samo Hulu i Netflix, već i Amazon Prime i Disneyevu novu streaming uslugu, Disney +, koja se pokreće ove jeseni.

Digitalni trendovi kontaktirali su ViacomCBS kako bi komentirali spajanje i kako tvrtka planira proširiti svoje streaming usluge, no odgovor još uvijek nismo dobili.