iOS 13 bit će dostupan 19. rujna – TechCrunch


Jabuka u priopćenju za javnost najavljeno je da će iOS 13 biti dostupan 19. rujna. Čak i ako ne planirate kupiti novi iPhone, moći ćete dobiti hrpu novih značajki.

Ali to nije sve. iOS 13.1 bit će dostupan 30. rujna. Apple je morao ukloniti neke značajke iOS-a 13.0 u posljednji trenutak jer nisu bile dovoljno stabilne, poput automatizacije prečaca i mogućnosti dijeljenja vašeg ETA-a u Apple Maps. Zbog toga će iOS 13.1 biti objavljen ubrzo nakon iOS 13.

Kao i uvijek, iOS 13 bit će dostupan kao besplatan download. Ako imate iPhone 6s ili noviju verziju, iPhone SE ili iPod touch 7. generacije, vaš uređaj podržava iOS 13.

Osim toga, watchOS 6 bit će objavljen 19. rujna. Nažalost, Apple će iPadOS 13 objaviti 30. rujna. Izgleda da će tvOS 13 biti objavljen i 30. rujna, navodi se u posebnom priopćenju.

Evo kratkog otkrića što je novo u iOS-u 13. Ove godine, osim mračnog načina, čini se da je svaka aplikacija poboljšana s nekim ažuriranjima kvalitete života. Aplikacija Fotografije sadrži potpuno novi prikaz galerije s automatskim reprodukcijom fotografija i videozapisa uživo, pametnim uglađivanjem i impresivnijim dizajnom.

Ova verzija također ima veliki naglasak na privatnosti, zahvaljujući novoj opciji prijave pod nazivom "Prijava s Appleom" i gomilu popups privatnosti za Bluetooth i Wi-Fi pristanak. Apple Maps sada ima impresivnu značajku Google Street View-a pod nazivom Look Around. Dostupan je samo u nekoliko gradova, ali preporučujem … razgledavanje oko sebe, jer je sve u 3D-u.

Ažurirane su mnoge aplikacije kao što su Podsjetnici s potpuno novom verzijom, Poruke s mogućnošću postavljanja slike profila podijeljene s vašim kontaktima, Pošta s boljim opcijama oblikovanja teksta, Zdravlje s praćenjem menstrualnog ciklusa, Datoteke sa značajkama poput radne površine, Safari s novim izbornikom postavki web stranice itd. Pročitajte više o iOS 13 u mom zasebnom pregledu.

Na prednjoj strani iPada prvi put Apple zove iOS za iPad pod novim imenom – iPadOS. Poboljšali smo više zadataka, Apple Pencil bi se trebao osjećati snappier, Safari je sada moćan kao Safari na macOS-u i mnogim drugim.