Kako ukloniti podatke o lokaciji s iPhone fotografija u sustavu iOS 13


kako ukloniti podatke o lokaciji s iphone fotografija u slici 13 s iios 13

Kad fotografirate na svom iPhoneu ili iPadu, iOS automatski koristi svoje pametne GPS uređaje za snimanje točnog mjesta snimka. Ovo je iznimna pogodnost jer vam omogućuje katalogiziranje mnogih slika prema točnom položaju, kao i po prilici. Pomaže u razvrstavanju fotografija i pomaže upravitelju obiteljske memorije da prati obitelj i prijatelje tijekom godina, što može razriješiti mnoge svađe.

Većinu vremena metapodatci o lokaciji fotografije su dobrodošli. Ali ponekad to nije tako Ako dijelite fotografiju s koordinatama zemljopisnog položaja označenim u EXIF ​​podacima fotografije, gledatelji mogu pomoću aplikacije Fotografije utvrditi odakle je snimak. Kad objavljujete fotografije na društvenim mrežama, posebno na Twitteru gdje mnogi ljudi koje osobno ne znate mogu biti sljedbenici, vjerojatno ne želite bez fotografija objavljivati ​​fotografiju koja je preblizu vašem domu – ili u vašem domu da biste uklonili te podatke, samo da biste zaštitili svoju privatnost. Čak i s Facebookom, koji je poznat po tome da vas prati cijelim internetom, možda vam neće biti ugodno objavljivati ​​sliku prijateljima koja nosi toliko izvornih podataka.

S iOS 13, Apple udvostručuje svoju posvećenost tehnologijama zaštite i praćenja pružajući novi način uklanjanja podataka o lokaciji fotografije s bilo kojeg snimka prije nego što ih podijelite s nekim ili na društvenim mrežama. Sada možete ukloniti lokaciju iz fotografija, videozapisa ili više slika i filmova koje želite poslati putem pošte, poruka, Facebooka, Twittera, Messengera ili… kako to želite. Na taj način ne morate brinuti da će stranac saznati vašu približnu adresu iz iPhone snimaka. Evo kako to učiniti

  • Snimite fotografiju ili videozapis kao što to obično radite s aplikacijom Kamera.
  • Pronađite album ili odjeljak u kojem fotografija živi.
  • Ako samo dijelite jednu sliku ili videozapis, otvorite ih i dodirnite Udio dugme.
  • Za dijeljenje više fotografija i videozapisa taknite Odaberi u prikazu albuma ili odjeljka dodirnite sve datoteke koje šaljete i dodirnite Udio dugme.
  • Kada namjeravate dijeliti u aplikaciji Fotografije, promatrajte novu Opcije gumb u iOS-u 13.
  • Dodirnite Opcije a u sljedećem oknu isključite Mjesto,
  • Zatim pošaljite svoju fotografiju bilo kojim kanalom koji želite. Sada gledatelj neće moći dešifrirati lokaciju na kojoj je snimljen. Imajte na umu da prebacivanje nije povijesno, ali mora se resetirati nakon svakog slanja.

Lokaciju možete ukloniti samo u aplikaciji iPhone Photos, pa svakako podijelite svoje snimke izravno iz aplikacije. Ova zgodna značajka privatnosti iOS 13 dizajnirana je samo za fotografije i videozapise koje dijelite s drugima. Fotografije na vašem uređaju zadržavaju sve svoje podatke o lokaciji – samo one poslane putem teksta, e-pošte ili društvenih medija koji će obrisati podatke o lokaciji. Ostatak metapodataka koji su povezani s vašom slikom – vrijeme, vrsta uređaja, brzina zatvarača i otvor blende ostaju pri vašem snimanju.kako ukloniti podatke o lokaciji s iphone fotografija u iios 13 brMožete vidjeti da su podaci o lokaciji zapravo uklonjeni u iOS-u 13. Da biste vidjeli gdje je fotografija ili videozapis snimljen, pređite prstom prema gore u aplikaciji Fotografije. Ako je lokacija omogućena prilikom snimanja, pojavljuje se karta koja ju je označila u Mjestima. Isključivanje lokacije novom značajkom iOS 13 znači da kad je dijelite, ta slika ne sadrži metapodatke lokacije sa sobom.

Uklanjanje Geolocation s fotografija u iOS-u 12

Čak i ako još niste instalirali iOS 13 ili namjeravate pričekati dok se sve greške ne izglade prije nego što to učinite, još uvijek možete sakriti svoju geolokaciju od slika koje objavite u javnosti. U iOS-u 12 postoji nekoliko načina uklanjanja geografskih oznaka s fotografija i videozapisa, ali potrebno je poduzeti dodatne korake i nije tako fleksibilno u usporedbi s iOS-om 13. Evo kako to učiniti.

Onemogući Lokacijske usluge

  • izabrati postavke s početnog zaslona uređaja
  • Pomaknite se prema dolje da biste pronašli Privatnost odabir i dodirnite.
  • slavina Usluge lociranja,
  • slavina Fotoaparat,
  • slavina Nikada,

Ova radnja sprečava aplikaciju Kamera da bilježi podatke o lokaciji na snimku, tako da ne možete dijeliti ono što nemate. Ali ova metoda može biti neugodna ako želite sačuvati te metapodate za osobnu upotrebu, čak i ako ih ne želite dijeliti.

Koristite aplikaciju treće strane

Postoje razne aplikacije treće strane koje možete koristiti za uklanjanje metapodataka iPhone kamere. Evo nekoliko naših favorita.

Metapho: Metapho (4 USD) je proširenje dijeljenja koje se pojavljuje kada dodirnete naredbu za dijeljenje bilo koje fotografije na vašem telefonu. Omogućuje vam gledanje iOS-ovih metapodataka kao što su datum, naziv datoteke, veličina, model kamere, brzina zatvarača i lokacija. Možete provjeriti metapodatke i izvesti sliku bez metapodataka. Možete vidjeti i podatke EXIF ​​fotografije, Sigurnu razmjenu uklanjanjem geografskih oznaka i osobnih podataka, promijeniti datum i vrijeme fotografije, dodati ili promijeniti podatke o zemljopisnoj lokaciji fotografije, urediti više metapodataka odjednom i spremiti kao novu kopiju ili zamijeniti original s revertibilnom verzijom.

Exify: Exify (2 USD) vam omogućuje ne samo vrlo detaljne podatke o vašim slikama, poput lokacije, nadmorske visine i karata, kao i vrijeme snimanja po lokalnom vremenu i UTC, već omogućuje selektivno uklanjanje, mijenjanje i zamjenu podataka. Među mnogim njenim funkcijama je mogućnost uklanjanja podataka o lokaciji i dodavanja GPS metapodataka s druge slike.

ViewExif: Proširenje aplikacije ViewExif ($ 1) namijenjeno je osobama koje žele zaštititi svoju privatnost. Omogućuje vam dijeljenje fotografija bez metapodataka na Twitteru, Facebooku i e-pošti.

Preporuke urednika