Lijek za ebolu, cyberattack kod kućnih govornika i još vijesti


Novi lijek radi na liječenju ebole, hakeri su smislili kako naoružati kućne zvučnike, a tehnologija dolazi u pomoć migrantima na granici. Evo vijesti koje trebate znati za dvije minute ili manje.

Želite li primati ovaj dvominutni pregled kao e-poštu svakog radnog dana? Prijavite se ovdje!

Današnji naslovi

Ebola je sada izlječiva

Novi lijekovi testirani su u kliničkom ispitivanju u Demokratskoj Republici Kongo, koja se bori protiv višegodišnje epidemije ebole, a čini se da djeluju. Dramatično. Za jedan od lijekova, stopa smrtnosti novoinficiranih bolesnika koji ga uzimaju pala je sa 75 posto na samo 6 posto. "Odsad više nećemo reći da je ebola neizlječiva", kaže Jean-Jacques Muyembe, generalni direktor instituta koji je nadgledao suđenja.

Hakeri mogu pretvoriti svakodnevne zvučnike u cyber oružje

Znate kako zaštititi telefon i prijenosno računalo, ali što je sa zvučnicima? Hakeri na sigurnosnoj konferenciji DefCon dokazali su da mogu preuzeti kontrolu nad zvučnicima u vašoj kući i koristiti ih za pokretanje velike zvučne zaprege koje mogu naštetiti vašem sluhu ili čak imati psihološki utjecaj.

Brza činjenica: 40%

To je postotak migranata u SAD u 2016. koji im stvari nisu vratile ni nakon puštanja iz pritvora. Grupe za pomoć sada koriste tehnologiju kako bi proces bio lakši i brži i kako bi se njihovi važni dokumenti teže izgubili.

WIRED preporučuje: najbolje bežične ušice

Ako želite dobre bežične ušice, niste osuđeni na bacanje 160 dolara na Apple-ove AirPods. Evo najboljih bežičnih ušica na internetu (i ne, AirPodi nisu napravili popis).

Vijesti koje možete koristiti

14 iznenađujućih stvari koje možete učiniti sa svojim Nintendo Switchom.

Ovaj dnevni pregled dostupan je kao bilten. Možete se prijaviti odmah ovdje kako biste bili sigurni da ćete vijesti dostavljati svježe u inbox svaki radni dan!