Najbolji televizori IFA 2019: Pet modela koji su nas opustošili


Iskreno, ovo nije bila dobra godina za televizore na IFA 2019. Obično, europski masovni tehnološki show gotovo je nula za predstavljanje najtoplijih novih televizora u godini, no ove godine ni LG, Sony, ni Samsung nisu imali što novo najaviti. U stvari, samo je jedan veliki proizvođač TV-a došao u emisiju s televizorom kojeg još nismo vidjeli, a ne možete ga kupiti ni u SAD-u.

To ne znači, da nije bilo nekih zapanjujućih televizora koji bi trebali gledati, a ova emisija predstavljala je prvi put da su neke od tih televizija mogli gledati javnost. Imajući to u vidu, evo pet najboljih televizora koje smo vidjeli na IFA 2019, a na popisu su raskošno Philips OLED + 984, Sharpovo 120-inčno 8K čudovište i 55-inčni Q900 8K televizor koji je označio Samsungov događaj.

Philips OLED + 984 4K televizor

best tvs ifa 2019 philips oled 984
Philips OLED + 984 4K televizor

Započinjemo s televizijom koja je zapravo debitovala na IFA 2019, Philipsovom zapanjujućem OLED + 984. Dok su bili drugi novi OLED-ovi europskog elektroničkog giganta, ovaj se poseban model ističe zahvaljujući integriranom zvučnom traku koju je dizajnirao legendarni audio outfit, Bowers & Wilkins. Najbolji dio? Središnji visokotonac lebdi iznad šipke. Zadivljujući.

OLED ekran je napravio LG, što je polazište za tečaj, ali televizor pokreće Philips-ov procesor P5, koji je izgledao izvanredno. Ali evo što je poticaj: Philips ne prodaje svoje televizore u Sjevernoj Americi (robna marka Philips koju vidite ovdje u SAD-u zapravo je licencirano brendiranje za tvrtku koja se zove Funai), pa će Amerikanci jednostavno morati žuriti preko ribnjaka.

Oštar 120-inčni 8K televizor

najbolji tvs ako 2019. oštar 120 inčni 4k tv
120-inčni oštar 8K televizor

Uđite u Sharp-ov štand na IFA 2019 i dočekat će vas 120-inčno 8K čudovište koje je plijenilo pažnju svih koji ga prođu (čuli smo čak i dva ili dva). Vidjeti 8K na ovoj skali znači vjerovati u proširenu rezoluciju. Čak i samo nekoliko centimetara, razlikovanje sitnih piksela televizije jedan od drugog gotovo je nemoguće, a na daljinu to je jasno koliko može biti.

Što je još zanimljivije od same veličine ekrana je da je ovaj televizor opremljen 5G antenom. Sharp je bio prilično spretan za što će se koristiti, iako je uoči otkrivanja napomenuo da bi to moglo biti korisno za preuzimanje umjetničkih djela u većoj rezoluciji. U stvarnosti, vjerovatno je tu da dostavi internetsku brzinu potrebnu za strujanje 8K sadržaja.

Samsung 55-inčni Q900 QLED 8K televizor

Samsung Q900
Samsung Q900 8K TV

Najveća Samsungova najava IFA 2019 njegov je najmanji 8K televizor: 55-inčni model. Smiješno, što stvarna televizija nije nova. Već je neko vrijeme u prodaji u Europi i Sjevernoj Americi. Umjesto toga, korejski behemoth dovezao ga je do Berlina i najavio da će ga baciti dalje u divljinu sa svjetskim izdanjem, koje obuhvaća 50 zemalja.

Da budemo iskreni, Sammy je krenuo sigurnom rutom s 55-inčnim Q900. Ne sadrži ikoničan dizajn poput 4K Philips OLED + 984, niti nudi masivni ekran. Sve je to prilično osnovno. Pokreće ga isti Quantum A.I. procesor koji troši ostatak Q900 raspona, a također nudi podršku za HDR10 + i 8K upscaler, koji se koristi za pretvorbu 4K u 8K.

LG 88-inčni potpis Z9 OLED 8K televizor

najbolji tvs ifa 2019 lg 8k oled
LG Signature Z9 OLED 8K TV

Iako je jedan od najskupljih televizora na katu IFA 2019, LG-ov 88-inčni 8K televizor u stvari i nije baš privlačan. Ljudi gledaju, ali nema iznenađenja, a sigurno ne i zadivljenih – barem, onoga što smo čuli na štandu. To je sve dok razni predstavnici nisu ispustili zapanjujuću cijenu od 42.000 dolara, a zatim su se počele puniti zraka.

Iskreno, 88-inčni LG-ov potpis Signature Z9 najveći je OLED na tržištu, pa bi bilo nepristojno misliti da ne bi imao zapovjednu cijenu. Ono što je neobično jest da bi oni koji su predbilježili jedinicu (da, ovo je televizija također najavljena uoči IFA 2019.) morali dijeliti s 34.000 dolara, ali oni koji su propustili moraju izdvojiti 8.000 dolara više.

TCL 75-inčni mini LED 8K televizor

najbolji tvs ifa 2019 tcl mini led
TCL Mini LED 8K televizor

Da nam Philips OLED + 984 nije bio omiljeni televizijski program na IFA 2019, to bi bio 75-inčni TCL Mini LED 8K televizor. Budući da je proračunski proizvođač, pretpostavlja se da tvrtka donosi 8K svjesnom potrošaču. Kao takvo, sa stanovišta dizajna ne gledamo revolucionarni kit; sve je prilično osnovno. Ali to je tehnologija koja je faktor crtanja

Baš kao i Samsung, TCL koristi Quantum Dots točne boje. Tu je i 900 lokalnih zatamnjenih zona za pružanje fantastičnog kontrasta, Dolby Vision i Dolby Atmos (od kojih je ovo posljednje moguće zahvaljujući uključenoj zvučnoj traci) i Android TV koji isporučuju sve pametne automobile. Nije loše za televizor koji bi trebao biti na pristupačnom kraju od 8K.

Trebate stići do najnovijeg i najboljeg iz IFA 2019? Ukratko, Amazon je skinuo omote s OLED TV-a (on zapravo nije prikazan na IFA 2019, tako da se ovaj članak nije napravio), LG je pokazao LG G8X ThinQ Dual Screen, a Samsung najavio prenovljeni Galaxy Fold, nazvan Galaxy Fold 2.0. Sve najveće najave možete pronaći ovdje.

Preporuke urednika